5 apró trükk, mellyel felfrissítheted az otthonod

2021. január 18. 18:00 - agnesdualko

Folyamatosan figyelem, hogy mik azok a kérdések a lakberendezés témakörében, amik megfogalmazódnak bennetek. Legutóbb Instagramon érdeklődtem, hogy miről olvasnátok szívesen.

Itt érkezett a kérés, hogy írjak olyan változtatásokról a lakásban, melyek kis energiabefektetéssel, pénztárcabarát módon valósulhatnak meg, de annál nagyobb eredményt lehet velük elérni.

Bevallom, én ösztönösen alkalmazom ezeket a trükköket, ezért gyakran előfordul, hogy a barátaim, akik megfordulnak nálam, folyton megjegyzik, hogy már megint átvariáltam a lakást.

Nézzük, milyen változtatásokkal tudsz Te is nagy hatást elérni.

1. Cseréld le a lakástextileket!

Minden textília, ami egy szobában fellelhető, öltözteti a helyiséget, úgyis gondolhatsz rájuk, mint a szobád ruhadarabjaira. Éppen ezért, ha lecseréled a függönyt, vagy vásárolsz egy új szőnyeget, máris teljesen más hangulatot fogsz elérni. De ha még ennyit sem akarsz áldozni rá, cseréld le a díszpárnákon a huzatot, illetve a takarókat, plédeket, a hálószobában pedig egy új ágynemű csodát tehet.
(A szőnyeg választásról írt korábbi cikkemért, kattints ide.) 

pexels-designecologist-1248583.jpg

Designecologist fotója a Pexels oldaláról

 

2. Fényesíts!

Lakberendezési tanácsadások alkalmával mindig igyekszem kihangsúlyozni a fények szerepét. Használj minél többféle lámpát: a mennyezeti világításon felül legyen falikarod, állólámpád, asztali lámpád is, helyiségtől, tevékenységtől függően. Ellenőrizd, hogy az égők elég erős izzóval vannak-e ellátva. Apró trükk, de nagy hatást válthatsz ki, ha a karácsonyi égősort felszereled mondjuk az ágyad fölé, vagy LED-es szekrény megvilágítókat használsz a könyvespolcaid alján.

pexels-maria-orlova-4913538.jpg

Maria Orlova fotója a Pexels oldaláról

 

3. Rendszerezz!

A téma, ami újra és újra előjön és nem győzöm hangsúlyozni, ezért számos bejegyzést találsz nálam a témában. Az, hogy milyen tárgyakkal veszed körbe magad a térben, ahol az időd nagy részét töltöd, meghatározza a hangulatod és ilyenformán az eredményeid is. Pásztázz végig a szemeddel a lakáson, és apránként tegyél rendet. A kamra és a gardróbszekrény örök mumus, de lehet már az is elég, hogy a könyvespolcod átnézed, azt a pár könyvet, amit már nem fogsz elolvasni, elajándékozod – ezzel máris szellősebb térérzetet teremtesz.

Erről egyébként itt írtam bővebben. 

pexels-taryn-elliott-4440173.jpg

Taryn Elliott fotója a Pexels oldaláról

 

4. Asztali dekorációk

Szintén nem nagy dolog, viszont hatásos, ha odafigyelsz, milyen tárgyak vannak az étkező- dohányzóasztalon, esetleg a komód tetején. Egy-egy jól megválasztott váza, benne egy friss csokor virág egész napra fel tudja dobni a hangulatod.

Tipp: támogass kisebb vállalkozókat és egyszerre lepd meg magad, például egy csokor tulipánnal Evelintől!

pexels-elina-sazonova-3972043.jpg

Elina Sazonova fotója a Pexels oldaláról

 

5. Faldekoráció

Képek, poszterek, tükrök és hosszasan folytathatnám a sort. Többnyire megfeledkezünk róla, hogy ezeket is időről időre lecseréljük, pedig segítségükkel teljesen megváltoztathatjuk egy szoba hangulatát.
Ebben a bejegyzésemben pár konkrét ötletet is találsz, a következő cikkemben pedig az absztrakt festményekről olvashatsz majd.

pexels-_-6121089.jpg

Вахтбович Максим fotója a Pexels oldaláról

Remélem, akkor is velem tartasz majd, addig is, ha van kedved, írd meg, Te milyen trükköket használsz otthonod felfrissítésére!

 

Ha tetszett az írásom és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!

Szép estét,
Ági

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr5116393356
süti beállítások módosítása