Ti kérdeztétek 6.0 - Hogyan készítsek egyedi faldekorációt?

2020. május 01. 14:52 - agnesdualko

5+1 faldekorációs ötlet

main_1.jpg

 

Többen jeleztétek már felém, hogy nincsen ötletetek, hogyan dekoráljátok otthonotok szobáinak falait és emiatt sokan befejezetlennek érzitek az adott helyiséget, hiányzik az i-ről az a bizonyos pont.

Ez egy olyan téma, amiről kisregényt tudnék írni – bármilyen stílusú is az otthonod, a dekorálási lehetőségek száma szinte végtelen.

Ebben a bejegyzésben olyan ötleteket gyűjtöttem össze, melyek aránylag gyorsan megvalósíthatók és egyúttal könnyen változtathatók is.

Mielőtt ténylegesen a tippekre térnék, szeretnélek arra bátorítani, hogy nyugodtan kísérletezz, és ne félj attól, hogy elrontod.

Bármelyik ötlet is tetszik meg az alábbiak közül, először próbáld meg megtervezni, hogy az adott falra miként helyezed el az elemeket. Pakold ki a padlóra, variálj, nézz meg több variációt és ha megvan a nyertes változat, csak akkor kezd el a falon „élesben”.

Emellett azt is szeretném megemlíteni, – amit egyébként is szoktam hangsúlyozni – ahogy a mi személyiségünk, élethelyzetünk változik folyamatosan, így az is változni fog, ami tetszik, amit szépnek találunk. Ezért időről időre cseréld le az otthonodban a dekorációs elemeket.

Na de nézzük is az ötleteket.

1. Képgaléria

Egy kérdőív kitöltőm azt írta, hogy nem tudja eldönteni, hogy családi fotók, vagy pedig különféle poszterek, esetleg festmények kerüljenek a falra. Az én véleményem szerint nem kell csak egyféle dolgot választani, nyugodtan lehet kombinálni a különféle elemeket. A kulcs itt is a tervezésben rejlik.

Először is, igyekezz összehangolni a különböző képek, festmények, poszterek stílusát. Teheted ezt úgy, hogy olyan képeket választasz ki, melyeken ugyanaz a 2-3 szín vissza-visszatér. Segít egységbe hozni a kompozíciót, ha egy-, maximum kétféle képkeretet alkalmazol.

Mielőtt elkezdenéd random felszögellni a kiválasztott elemeket, tervezd meg, hogy az adott felületen hogyan rendezed el azokat.

g.jpg

Ezt csinálhatod úgy - mint ahogy már korábban említettem -, hogy a padlóra kipakolod őket, de akár valamilyen képszerkesztővel is megtervezheted a számítógépeden. Ha Neked az segít, akkor pedig az egyes képekkel arányosan lekicsinyített kivágott papírdarabokkal az íróasztalodon is „sakkozhatsz”.

Viszont, ha az alábbi fotón látható tervezési megoldást választod, biztosan nem fogsz mellé lőni, hiszen a méretre vágott, felragasztott papírdarabot még könnyedén áthelyezheted és mikor megtaláltad a végleges helyét, egyszerűen be tudod verni a szöget a megfelelő képnek.

galeria.jpg

 

 

g1.jpg

g2.jpg

 

2. Polcos megoldás

Amennyiben viszonylag sűrűn szeretnéd a fotókat, festményeket variálni, az alábbi polcos megoldást javaslom számodra. Sok üzletben lehet kapni ezeket a képtartós változatokat, melyekről nem fognak lecsúszni a képek és így akár hetente megcserélheted őket.

shelf3.jpg

shelf2.jpg

shelf1.jpg

 

3. Gyűjtemények

Gyűjtesz olyan tárgyakat, melyeket nem használsz minden nap, de mégsem szeretnéd a szekrénybe rejteni őket? Akaszd fel őket a falra!
Ez az ötlet egy barátnőmről jutott eszembe, aki kalapokat gyűjt és egy nagyon vagány kompozíciót készített belőlük az egyik szobája falára. Természetesen mással is működik, csak gondold végig, nálad melyek azok a tárgyak, melyekből több is van, de jobb sorsra várnak annál, minthogy a szekrény mélyén lapuljanak.

hats.jpg

plates.jpg

stuff.jpg

 

4. Növények

A növényeknek számos pozitív hatása a belső térben (is) vitathatatlan, viszont sokaknak kihívást jelent a felhalmozott virágmennyiség elrendezése.
Ha rendelkezel olyan falfelülettel, mely elegendő fényt kap, polcok elhelyezésével létrehozhatod a saját mini „fali oázisod”.

plants1.jpg

plants2.jpg

plants3.jpg

 

5. Fotók és egyéb papírdekorációk

Az alábbi ötlethez nem kell más, mint néhány, egymástól kellő távolságra beütött szög a falba és valamilyen madzag, amire felaggatod az előhívatott fényképeket.

Hasonló módszerrel különféle papírdekorációt is készíthetsz. Ha meguntad, egyszerűen csak cseréld le, amiket fellógattál.

pic2.jpg

pic3.jpg

pic.jpg

pic_heart.jpg

 

+1. Szőttes, makramé és egyéb textildekorációk

Aki legalább egy éve követi a blogom, az biztosan tud róla, hogy a 2019-es év nálam a makramé őrület jegyében telt. Így hát a mai utolsó tippem ehhez a témához kapcsolható.

Otthonos, meleg hangulatot hoz a térbe, ha valamilyen fonal, vagy textília felhasználásával készített kézműves terméket használsz dekorációs elemként. A szőnyeg falra akasztása nem csak a nagymamáink idején volt divatos, de ha neked ez nem tetszik, válassz egy szőtt vagy makramé csomózással készült falidíszt.

textil.jpg

textil2.jpg

textil3.jpg

 

Picit légiesebb hatást érhetsz el, ha kerek hímzőrámára feszített elemekből állítod össze az installációt - ez lehet csipke, hímzés, de akár csak szimplán olyan anyagok, amik valamiért megtetszettek.

textil5.jpg

textil4.jpg

 

 

Ha tetszett az írásom és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!

Kellemes hétvégét és jó pihenést kívánok Neked,
Ági

 

Fotók: Pinterest

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr1215652528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása