Tárolás a nappaliban

2021. május 28. 12:10 - agnesdualko

 

Hosszú hetek teltek el mióta nem írtam új blogbejegyzést, úgyhogy éppen ideje megtörni a csendet. 

A legutóbbi gyors Instagram felmérésem alapján:

  • legszívesebben lakberendezési tippeket látnátok nálam a videós tartalmakkal vagy a munkáimból készült látványtervekkel szemben,
  • most a nappalival kapcsolatban olvasnátok ötleteket a legtöbben,
  • valamint a tárolás még mindig többeteket foglalkoztat, mint a dekoráció.

Szeretek visszajelzések alapján tartalmat készíteni – ezt eddig is tapasztalhattátok, mert akkor biztos olyan dolgot adok ki a kezemből, amit hasznosnak találtok majd. Így hát a fentiek szerint következzenek a tippjeim a tárolással kapcsolatban, a nappaliban.

Májusban volt egy élő beszélgetésem Miklovics Mónika lakberendezővel Instagramon, ahol ismét a tárolás volt a téma, ha még nem láttad, itt találod. Ebben a beszélgetésben is kirajzolódott pár lépés/alapelv, melyeket érdemes követni, ha praktikus tárolási rendszert szeretnénk kialakítani otthonunkban:

1. lépés mindig: Selejtezz!
Nem győzzük ismételni ennek fontosságát. Válj meg azoktól a holmiktól, amiket nem használsz és már nincsen szükséged rájuk, csak a helyet foglalják.

2. lépés: Rendszerezz, vedd számba miből mennyi van és alakíts ki csoportokat a holmik típusa szerint!

3. lépés: Miután megvagy a csoportokkal, készíts zónákat ezeknek, úgy, hogy lemérted mennyi hely szükséges nekik és milyen típusú tárolók a legpraktikusabbak.

4. lépés: Rendezd el a polcaidon, szekrényekben a kialakított zónákat esztétikusan.

5. lépés: Időről időre vizsgáld felül a rendszered, érdemes legalább fél évente újra selejtezni.

 

A nappali az a helyiség ahol a legtöbb féle tevékenységet végezzük. Az esti pihenésen-tévézésen és a vendégváráson túl, sokszor itt alakítunk ki helyet a hobbink végzésének, az otthoni munkavégzésnek, vagy itt játszanak a gyerekek. A különféle tevékenységekhez más-más típusú, méretű holmik tárolásának megoldására van szükség, ezekhez hoztam most pár ötletet.

 

Médiafal/nappali tároló rendszerek

Manapság már nem jellemző, hogy egy halom DVD-t vagy VHS kazettát tárolnánk, mint 15 évvel ezelőtt, így a TV és tartozékainak elhelyezése jóval kisebb helyen megoldható. Amire itt illik/javasolt figyelni, hogy a vezetékek a bútor vagy gipszkarton fal mögé elrejthetők legyenek.
Ezen túl a zárt tárolórendszereket ajánlom, mert nem csak sokkal egységesebb képet mutatnak, hanem a takarítást is leegyszerűsítik.

media1.jpg

media2.jpg

media3.jpg

media4.jpg

media5.jpg

 

Könyvek tárolása

Az eddig írt blogcikkeim közül a könyvtárolásról írt bejegyzésem volt a legolvasottabb, ezért erre itt most nem térek ki bővebben. Annak érdekében, hogy jól lásd könyvtárad tartalmát, de ne kelljen minden héten portalanítani, az üvegajtós szekrényeket javaslom.

konyv1.jpg

konyv2.jpg

 

Játékok tárolása és játéksarok

Jellemző, hogy szükség van a nappaliban egy gyereksarokra, hogy a gyerkőc köztünk lehessen, így erre is gondolni kell a nappali megtervezésekor. Legpraktikusabbak azok a tárolórendszerek, amik könnyen szétszedhetők, például polcrendszerben elhelyezett kosarakból áll.

kid1.jpg

kid2.jpg

kid3.jpg

kid4.jpg

 

Otthoni iroda

A home office kialakításáról is már többször írtam, megtalálod őket itt és itt. Tárolás szempontjából és javasolt átgondolni, hogy személy szerint mire van szükségünk. Nálam például napközben tele van papírokkal, füzetekkel, tervezőkkel a 150x75-ös asztalom, amit a nap végén a fiókos tárolómba pakolok el. Viszont ha neked elég egy laptop, akkor kevesebb tárolóhely is elegendő lesz.
Annak érdekében, hogy az otthoni iroda belesimuljon a nappali egységébe, érdemes a többi bútorhoz passzoló elemekben gondolkodni.

ho1_1.jpg

ho2_1.jpg

ho3.jpg

ho4.jpg

Remélem, hasznos volt számodra ez a bejegyzés és kaptál pár új ötletet a nappalid kialakításához.

Szép napot kívánok,
Ági


A fotók forrása megtalálható a képekre kattintva.

 

Ha tetszett az írásom és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!
Ha van olyan téma, kérdés, netán probléma, amiről szívesen olvasnál, küldd el nekem privát üzenetben a Facebook oldalamon vagy e-mailben az agnesdualko@gmail.com címre! :)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr5416574562
süti beállítások módosítása