Makramé 5 +1 az enteriőrben

2019. február 10. 17:42 - agnesdualko

Ne vegyél újat, újítsd fel megunt tárgyaidat csomózással!

 

Folytatva a pár hete megkezdett makramé sorozatot, ebben a bejegyzésben azt szeretném Nektek összefoglalni, hogy milyen lakberendezésben használatos tárgyakat tudtok elkészíteni a csomózás segítségével.

Mint ahogy azt a korábbi bejegyzéseimben már említettem (itt és itt), a makramé az elmúlt néhány évben újra teret hódít nemcsak a dekorációk, de a különböző használati tárgyak körében is. Lakberendezés szempontjából is egy jól kombinálható stíluselemről beszélhetünk. Bár a stílustiszta enteriőr igen ritka, a makramét leginkább a bohém, a retro és a skandináv stílusú, vagy ezekre hajazó otthonokban lelhetjük fel.

 

Most, hogy ennyire beleástam magam a témába, lassan elmondhatom, hogy száz fölé nőtt a Pinteresten inspirációnak lementett képek száma. Az alábbiakban egy szubjektív gyűjtést találtok ezekből, vagyis az otthonunkban fellelhető makramécsodákból, a teljesség igénye nélkül.

  1. Lámpabúrák

Többen jártunk már úgy, hogy egy szeretett lámpánk búrája az idők során megkopott és a viseltes állapota miatt cserére ítéltük. Szerencsére, ha a búra vázára lebontható, makramé technikával felújíthatjuk. Fényértéke nyilván elenyésző, viszont annál vagányabb hangulati elem.

lamp.jpg

lamp2.jpg

 

  1. Függönyök és térelválasztók

Megesik, hogy nem szeretnénk a hagyományos értelemben vett függönyt feltenni, de valami öltözéket mégis kíván az adott tér. A makramé ilyenkor is segítséget nyújthat.

fuggony.jpg

fuggony2.jpg

 

  1. Faliképek és –dekorációk

Nemcsak festményekkel vagy szépen bekeretezett fotókkal lehet egy üres falat felöltöztetni, a szóban forgó technikával szinte végtelen a lehetőségek tárháza: az egész kicsi faldekorációktól a több méter átmérőjű alkotásokon át bármi bekerülhet az otthonunkba. Mandalaszerű és álomfogó dekorációk a hálószoba meghatározó elemei lehetnek.

 

  1. Ülőalkalmatosságok

A gyűjtés során talán ezek lettek a kedvenceim. Gyerekhintától kezdve, a hintaszéken és –ágyon át, a szuperül újra gondolt székekig mindenfélét találtam.

 

  1. Díszpárnák

Ha meguntad a nappaliban a kanapén tornyosuló párnáidat, öltöztesd át őket. Makraméval ezeket is könnyű feldobni.

parna.jpg

 

+1. Virág- kontra mécsestartó

Barkács/DIY körökben alapvető, hogy a kiürült befőttes üvegeket tilos kidobni. Míg vintage stílus szerelmesei bőszen ragasztgatják a csipkét ezekre, mi készítsünk makramé technikával „ruhát” nekik. Hogy ezután egy csokor tulipán vagy pár teamécses kerül az üvegbe, már tényleg csak hangulat kérdése.

vaza.jpg

vaza2.jpg

 

 

 

 

Láthatjátok, hogy a makramé nem csak azért szuper, mert látványosan lehet vele dekorálni, hanem mert a régi tárgyak felújításával a környezetet is megóvod egy újabb eldobott dologtól

A bejegyzés végére hagytam az ide tartozó saját fotóimat, melyek többségét ezen a hétvégén készítettem el. Még mindig tesztelem a különböző fonaltípusokat, hogy a lehető legtöbb infót tudjam Nektek átadni a jövőheti workshopomon. Ha még nem jelentkeztél, megsúgom: összesen 2 db hely maradt!

 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél a továbbiakról sem lemaradni, kövesd a blogot és Facebook oldalamat is! Picit személyesebb tartalomért pedig látogass meg Instagramon.

Szép estét Nektek,

Ági

Ha úgy érzed, jó lenne, ha valaki segítene elsajátítani a makramé csomózás technikáját, jelentkezz hozzám privát workshopra! Írj nekem üzenetet a facebook oldalamon keresztül vagy az agnesdualko@gmail.com e-mail címre és megbeszéljük a részleteket!

Képek forrása: Pinterest és saját

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr9414618844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2019.06.18. 16:30:13

Nagyon-nagyon szépen néz ki, rettentően tehetséges vagy abban amit csinálsz :) Gratulálok, mostanság elkezdtem én is hobbyként DIY projectekbe belevágni.
www.ujsagomat.hu/kik/ Nézelődtem, ezen az oldalon, hogy hol találok az elkészítéshez szükséges anyagokat.

agnesdualko 2019.07.02. 17:26:31

@Wulfie: köszönöm szépen a kedves szavakat! Hajrá a kreatívkodáshoz, ha bármihez lenne kérdésed, írd meg nyugodtan!
süti beállítások módosítása