Makramé az esküvői dekorációban

2019. február 02. 15:21 - agnesdualko

Tedd egyedivé a nagy napot!

55e736ff819dcef3d17c5f4330c2c023.jpg

 

Ez az év egy számomra új technika megismerésével indult. A csomózás, más néven a makramé került nálam középpontba. Képzeljétek, még workshopot is tartok, ahol a segítségemmel ti is elsajátíthatjátok a technikát.

Az előző bejegyzésemben írtam a makramé kialakulásának történetéről. Ebben a blogposztban viszont azt szeretném nektek megmutatni, hogyan jelenhet meg a makramé az esküvői dekorációban. Aki régebb óta követi a blogot, annak nem új információ, hogy esküvői dekorációt is készítek. Ezzel a technikával látványos, hangulatos dekorációs elemeket lehet megalkotni a most trendinek számító bohém, vintage stílusú esküvőkhöz.

1. Boldogságkapu

Igazi fókuszpontja lehet a dekorációnak a csomózással készült boldogságkapu. Hoztam is nektek pár képet, hogy ti is lássátok, mennyire vagányak ezek az egyébként egyszerűen elkészíthető háttérelemek.

 

2. Székdekoráció

Az megvan, amikor a tánctól megszédülve visszahuppansz a székedre és azzal a lendülettel át is estél rajta, mert a székszoknya annyira csúszós rajta? Persze fontos, hogy a székek is a dekorációhoz illő díszben pompázzanak, de nem feltétlenül kell őket tetőtől talpig kényelmetlen textilbe burkolni. Elegendő a háttámlán megjelenő jelzésértékű dekoráció is, mint például ezek a csomózott függőelemek:

3. Asztaldekoráció

Dekoratőrként tudom, hogy mennyire nehéz az asztalokat úgy felöltöztetni, hogy kényelmesen legyen helye mindennek, de mégis esztétikus és stílusazonos látványt érjünk el. Szerencsére a makraméval ez is lehetséges. Az üvegvázákat bevonhatjuk ezzel a technikával, de készíthetünk mécsestartókat is egy kis extra furfangot hozva így a díszítésünkbe. Akik szeretik a letisztult, natúr hatású dekorációt, elhagyhatják az asztalterítőt, helyette csak egy makramé futót alkalmazva az asztal közepén.

Láthatjátok, hogy a makramé alkalmazásának az esküvői dekorációban csak a képzeletetek szabhat határt.

Ha te is kedved kaptál, hogy elsajátítsd a technikát, szeretettel várlak a február 16-i workshopomon!

Viszont, ha úgy érzed, még nem jött el az ideje, hogy bíbelődj vele, akkor is van egy jó hírem: tőlem is megrendelheted álmaid boldogságkapuját a nagy napotokra! További információt ezzel kapcsolatban az agnesdualko@gmail.com e-mail címen tudsz kérni.

Szép kreatív hétvégét,
Ági

 

Képek forrása: Pinterest

Ha úgy érzed, jó lenne, ha valaki segítene elsajátítani a makramé csomózás technikáját, de a meghirdetett eseményen nem tudtál ott lenni, jelentkezz hozzám privát workshopra! Írj nekem üzenetet a facebook oldalamon keresztül vagy az agnesdualko@gmail.com e-mail címre és megbeszéljük a részleteket!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr1114603966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása