Mikor forduljak lakberendezőhöz?

2020. október 12. 17:04 - agnesdualko

Mai témám szorosan kapcsolódik az előző bejegyzéshez. A következő félreértést szeretném eloszlatni:

A negyedik tévhit

- Akkor kell lakberendezőhöz fordulnom, amikor a berendezést kell kitalálni -

470a632e730fa9272562b80a89f7132a.jpg

A lakberendező bármelyik fázisnál bekapcsolódhat a munkába. Természetesen az a legideálisabb, ha minél előbb kéred a segítségét – az előző bejegyzésemben már leírtam, hogy miért. Az is előfordulhat viszont, hogy nem teljes tervezéssel bízod meg őt, hanem csak egy-egy olyan dologban kéred ki a véleményét, amivel végképp nem boldogulsz. Ezek például az alábbiak lehetnek:

  • Konyhatervezés: az egyik legfontosabb, hogy a konyha jól legyen megtervezve. A főzésnek, ételkészítésnek megvan a maga technológiai sorrendje, amit a bútorozással, illetve a konyhai gépek elhelyezésével is követni kell, ha nem akarod megnehezíteni a saját életed. Ez sokszor kihívást jelenthet egy meglévő helyiségben, ezért segítségedre lehet a lakberendező.

  • Fürdőszoba tervezés: hasonló a helyzet, mint a konyhánál. Sokszor kénytelenek vagyunk kompromisszumokat kötni egy adott tér kialakítása miatt, ebben tudunk mi, lakberendezők tanácsot adni.

  • Stílus tanácsadás: bútorok és kiegészítők, textilek (vagy csak egyik ezek közül) kiválogatása. A hatalmas választék és az információ áradat bárkit összezavarhat. Ahhoz, hogy az egyéniségednek megfelelő enteriőrt kapj, sok szempontot kell figyelembe venni. Ebben is tudunk támogatni, ha elakadtál, időt és pénzt spórolva számodra.

  • Világítástervezés és elektromos terv: megeshet, hogy már az elején kétségbe esel, amikor a villanyszerelők megkérdezik, hova kerüljenek a kapcsolók, a dugaljak és hol legyenek a lámpák kiállásai. Ez is egy fontos kérdés, mert utólag nagyon bosszantó, ha valami elmaradt, így javaslom, hogy bátran kérj tanácsot.

  • Tematikus berendezés: nem tudtam jobban megfogalmazni ezt, de előfordulhat, hogy egy-egy helyiségnek több funkciót el kell látnia és mindegyik szerepében jól kell teljesítenie. Múlthéten egy megbízóm kérésére egy olyan sarkot alakítottunk ki az otthoni irodájában, ahonnan élő videókat tud forgatni a közösségi oldalaira és a környezet tükrözi az ő professzionalizmusát.

    2ad3b4cd0e55a0c9f0b357e89f903739.jpg

Ezeken kívül bármi ide sorolható, ami eszedbe jut, nem jutsz vele dűlőre, segítségre szorulsz benne. Segítséget kérni nem szégyen, szolgáltatóként az a feladatom, hogy maximálisan az igényeidre szabjunk mindent. Szóval ha úgy érzed elakadtál a lakásod kialakításával kapcsolatban bármivel, keress meg!

 

Képek: Pinterest

 

Ha tetszett az írásom és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!

Szép napot,
Ági

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr7616236692
süti beállítások módosítása