A 2020-as év színe az enteriőrben

2020. február 20. 19:04 - agnesdualko

pantone-cp-blue_logo.jpg

A 2020-as Pantone szín a Classic Blue lett. Így lassan három hónappal a bejelentés után, gondoltam én is szentelek egy posztot a témának, mégpedig a szokásos – lakberendezési szemszögből. Mielőtt előre szaladnánk, nézzük meg, mit képvisel ez a szín úgy általában.

Nekem az első, ami eszembe jutott, amikor meghallottam a bejelentést, az az volt, hogy milyen elegáns ez az árnyalat. A kék az ég és a tenger színe. Szimbolizálja a reményt, a hűséget, a bölcsességet, az intelligenciát, valamint a bizalmat, a becsületet és az igazságot – nem véletlen, hogy sok vállalat választja arculati elemnek. Kéket használunk a tisztaságot jelképező szimbólumokban, a levegőhöz, vízhez, repüléshez kapcsolódó dolgokban is. A sötétkék a bölcsességet, a szaktudást és a stabilitást jelenti; ez a kedvező szín az egység kifejezéséhez, a viselet tekintetében a fekete mellett a leginkább elfogadott szín, amikor hivatalos, elegáns ruházatban kell megjelennünk.

Az enteriőrben a hűvösség hatását kelti ez az árnyalat, ugyanakkor eleganciája, időtlensége sokakat magával ragad. Nekem a belső térbe talán túlzottan hideg is, emiatt csak egy-két tárgyon alkalmaznám a saját otthonomban, afféle figyelemfelkeltésként. Két stílusirányzat felé vitte el a gondolataimat a szín: véleményem szerint illik tengerparti otthonokba, ahol a sok fehér és natúr árnyalatokat ellensúlyozza (viszont a classic blue nem összetévesztendő a navy blue-val, ami ebben a stílusban megszokott). El tudom képzelni olyan luxus enteriőrökben is, ahol elég tere van a bútornak/burkolatnak/lakástextilnek, hogy ez a szín érvényesülni tudjon.  

Ezt az elegáns stílust igyekeztem megjeleníteni az alábbi hangulatmontázs összeállításakor. A termékek gyártóit/forgalmazóit megtaláljátok a kép alján, ha rákattintotok.

És Nektek, hogy tetszik az évtized első évének színe?

pantone2020_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr1615483610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása