Az ünnepi asztal

2017. december 16. 20:26 - agnesdualko

f.jpg

Ebben a bejegyzésben a karácsonyi vacsora terítékéről írok Nektek. Szerintem nagyon fontos, hogy ennek is megadjuk a módját, hiszen sokkal jobban esik egy szépen megterített asztalnál elfogyasztani az ünnepi menüt. Kétféle terítéket készítettem ma el az itthon talált hozzávalókból, hogy meg tudjam mutatni Nektek. Remélem, hogy sikerül egy-két új ötletet nyernetek belőle.

Amire szerintem fontos figyelni, mikor kitaláljátok, milyen lesz az ünnepi asztalotok:

  1. Jó minőségű textíliák. Egy könnyen tisztítható és vasalható asztalterítővel megkönnyíted a helyzeted, de ugyanez igaz a szalvétákra is (hacsak nem papírt használsz).
  2. Igényes étkészlet. A legtöbb háztartásban azért létezik külön az ünnepekre tartogatott étkészlet, de ha nincs, akkor is próbáld most a lepattogott szélű tányérokat a szekrényben hagyni.
  3. Összhang. Válassz néhány színt (háromnál ne többet!) és hangold össze az asztalra felkerülő elemeket. A - kevesebb több - szabály itt is érvényes. Karácsonykor jöhetnek a fényes textúrák - ezüst, arany, vagy akár rézszínek - nem fogsz velük mellélőni.
  4. Ne zsúfold túl. Dekorálni jó dolog, de ebben az esetben nem szabad átesni a ló túloldalára. Maradjon hely az asztalon a halászlének is! :)
  5. Ültető- és menükártya. Vendégeid örülni fognak, ha készítesz számukra valamilyen kis apróságot az asztalra, ami egyben lehet ültetőkártya is. Szúrj egy fogvájót egy bonbonba és ragaszd rá a vendég nevét, díjazni fogja az extra figyelmességet.

Jöjjenek az én verzióim. Az egyik fehér és arany:

4_2.JPG

1_2.JPG

2_1.JPG

3_2.JPG

Ha Te is szeretnéd így hajtogatni majd a szalvétákat, itt találsz hozzá útmutatót.

A másik variációm pedig bordó-arany-fehér lett:

5_2.JPG

6_1.JPG

7_1.JPG

8_1.JPG

Most, hogy ezt így összeszedtem, már szinte érzem az ünnepi menü illatát. Nektek melyik színkombináció tetszik jobban? :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr7713506013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása