Hogyan könnyítsd meg a reggeli készülődést?

2021. március 08. 10:36 - agnesdualko

Nőnap alkalmából valami igazi csajos témáról szerettem volna írni. Egy kis keresgélés, agyalás után 3 ötlet merült fel bennem. Az első a gardrób/gardróbszekrény volt, a második a cipőtárolás, a harmadik pedig a sminkasztal-kérdés.

Mivel az első kettőt már korábban kilőttem, maradt a sminkasztal.
Ehhez készítettem egy nagyon gyors felmérést Instagramon, amit nagyon jól tettem, hiszen kiderült, hogy a többségetek nem is érzi szükségét annak, hogy legyen sminkasztala.
Én pedig mindig azt nézem, hogy hogyan lehetnék a leghasznosabb számotokra, így a sminkasztal kérdését csak röviden fogom érinteni ebben a bejegyzésben.

pexels-emma-bauso-2253835.jpgKép: Pexels, Emma Bauso

Nem tudom, megvan-e neked az a kép, amikor álmos fejjel állsz a fürdőszoba tükör előtt, sietned kellene, a szempillaspirálod egy kaotikus neszesszerből próbálod előtúrni és a púdered is megint összekoszolt mindent…

Abban szeretnék most segíteni, hogy ez többé ne legyen így.
Legyenek átláthatóak a kozmetikai kellékeid és legyen meg a funkcionálisan kialakított helye a sminkelésnek, ezáltal könnyedebben és gyorsabban tudj elkészülni, akár félálomban is.
Vagyis induljon jól a napod! :)

Nézzük is meg, mire van szükség ahhoz, hogy egyszerűen el tudd készíteni a sminkedet és ne bénázás vagy kapkodás legyen belőle.

 

Tükör

Alapvető, hogy a fürdőszobában a mosdó felett van egy tükröd, de biztosan kényelmes is számodra a készülődéshez?
Komfortosabbnak fogod érezni, ha nem csak az arcod látszik benne, de legalább mellmagasságig „össze tudod nézni” a sminked és az öltözeted. Arról nem is beszélve, hogy egy nagyobb méretű tükörrel a térérzetet is megnövelheted optikailag a fürdőszobában.
A nagy tükör mellé érdemes egy kisebb, kozmetikai tükröt is beszerezni és akár a falra felszerelni, olyat, aminek az egyik fele nagyítós. Ez megkönnyíti majd az apró részletek kidolgozását.

kerek_tukor-750x563.jpg

 

tukor2.jpeg

 

Világítás

Legtöbbünknek van egy mennyezeti világítása a fürdőszobában, illetve egy fali, vagy egy olyan, ami a szekrényre van felszerelve.
A gond ezzel csak az, hogy ezek olyan fények, melyeknél valahogyan mindig árnyék kerül az arcod egy részére. Ha teheted, válassz olyan tükröt, vagy tükrös felsőszekrényt, ami beépített LED világítással rendelkezik és egységes, szórt fényt vetít az arcodra (lásd a képen, fentebb).
Másik opció, hogy olyan lámpát szerelsz fel, amit kifejezetten erre találtak ki, esetleg beszerzel egy körlámpát. Meglátod, ég és föld lesz a különbség, ha megtaláltad a megfelelő fényforrást.

ikea_lampa.JPG

 

Tárolás

A tárolásról a különböző helyiségekben már számos bejegyzést írtam, ezeket megtalálod a blogon.
A kozmetikai és sminkeszközök tárolása is megér pár szót, lássuk hát, mit kell figyelembe venned, amikor megtervezed ezek helyét.
Igen, a kulcs itt is az átgondolt tervezésben rejlik, amiben az alábbi kérdések fognak segíteni:

- Mennyi és milyen eszközöket szeretnék elhelyezni? Biztosan mindet használom és szükségem van rájuk? Ha nem, kuka!

- Szeretem, ha szem előtt vannak az eszközeim, vagy inkább maradjanak rejtve?

- Melyek azok a termékek, eszközök, amiket minden nap használok és melyek, amiket csak ritkán, alkalomszerűen?

Ezek a kérdések rá fognak vezetni arra, hogy milyen tárolókra lesz szükséged.

Én személy szerint ebben is az arany középút híve vagyok, szerintem szükség van olyan tárolóhelyre is, ami zárt, viszont egy szépen berendezett polcon, vagy üvegajtós szekrénykében ízlésesen el lehet rendezni a különféle sminkecseteket, parfümös üvegcséket és megmutatni azt, ami szép.

accesories.jpg

Egy szempontot viszont különösen fontosnak tartok: ezek a bútorok, dobozok vagy akár kosarak legyenek könnyen tisztíthatók. Előfordul, hogy a folyékony alapozó kifröccsen, a szempillaspirál vagy a rúzs kenődik, a szemhéjpúder porol. Ezért én nem tartom praktikusnak a textilből készült kosárkák használatát a kozmetikai termékek tárolására.
Válassz olyan dobozkákat, melyek nemcsak átláthatóak, de egy nedves törlőkendővel egy mozdulattal tisztán is tarthatod őket. Ezeket akár szekrénybe vagy fiókba is teheted, de az sem baj, ha egy nyitott polcra kerülnek.

tarolo.jpeg

És akkor végül a sminkasztalokról. Azok, akik azt írták, hogy szeretnének sminkasztalt otthonukba, többnyire azt válaszolták arra a kérdésemre, hogy miért nincsen, hogy azért, mert nincs hely neki.
Ezért most olyan ötleteket hoztam, melyek kis helyen is elférnek és egyszerűen kialakíthatók.

Sminkasztalnak elég lehet egy félreeső sarok is, ahova felszerelsz egy fiókos elemet, vagy két polcot egy tükörrel. Arra figyelj csak, hogy a világítást itt is meg tudd oldani és ne essen közlekedő területbe ez a mini szépítkező sarok.
Plusz, a hálószobába csak akkor kerüljön, ha egyszerre keltek vagy később kelsz a kedvesednél, hogy ne zavard őt reggel.

tocador-con-banco-de-peluchito.png

e335bce1eb0d8fbf6e52c9bbb3236482.jpg

e3c1690f016f6955d0534118e4323d26.jpg

Hölgyem, remélem tudtam ötletet adni és inspirációt nyújtani, hogy Te is átgondold a sminkelős rutinod és egy picit felfrissítsd, átalakítsd a lakásodnak ezt a területét. Ha van konkrét kérdésed, írj bizalommal!

 

A képek forrását megtalálod azokra kattintva.

 

Ha tetszett az írásom és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr9216453978
süti beállítások módosítása