Az év színei a lakberendezésben

2021. január 11. 16:28 - agnesdualko

Mint minden évben, most is kihirdette a Pantone nagyvállalat az év színét.
Pontosabban idén kettőt választottak: az Ultimate Gray névre hallgató szürkét és az Illuminating névre keresztelt sárgát.
„A két szín házassága az erő és remény üzenetét hordozza, hiszen a két szín együtt egyaránt felemelő és emlékezetes” - indokolta a döntést a cég.

A háttérsztorit most nem boncolgatnám, hiszen erről rengeteg infó elérhető az interneten, inkább nézzük meg lakberendezési szempontból őket.

swcd-tcx-color-of-the-year-2021-ultimate-gray-illuminating.jpg

A szürke szín a lakberendezésben nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül. Árnyalatait rendkívül sokoldalúan alkalmazhatjuk a különböző anyagokon, felületeken és jó alapot ad gyakorlatilag bármihez.

A szürke szín semleges környezetet biztosíthat a színes kiegészítőknek, azonban vigyázz, hogy nehogy túlzásba vidd használatát. Létezik melegebb szürke (sárga alappal) és hideg szürke (kék alappal) is. Olyan árnyalatot válassz, amit egyrészt harmonikusnak érzel, másrészt a lakásodban lévő fényviszonyok mellett is jól mutat. A teljesen szürke környezetet kerüld a hálószobában, a gyerekszobában és a kreativitást igénylő helyiségekben.

És ha már a kreativitásról beszélünk, el is érkeztem a sárga jellemzéséhez, ez ugyanis az a szín, ami inspirálóan és motiválóan hat agyműködésünkre, így érdemes például az irodádban használni.

Tervezés során én is rendszeresen használom a szürke különböző árnyalatait, viszont a sárgát csak kis mennyiségben, főként textíliákon vetem be, vagy olyan bútordarabokon, amik aztán így fókuszpontjai lesznek a térnek.

A lenti moodboardot is ebben a szellemben állítottam össze. A sárga pöttyös függöny feldobja a szoba hangulatát, a szekrény pedig biztosan odavonz minden tekintetet. Emellett a szürke kanapé jó alapnak bizonyul és csak formatervezése mutatja, hogy egyébként ő is egy igencsak különleges darab – csakúgy mint a dohányzóasztal és a pávaszemekre hajazó csillár.

moodboard.jpg



Legyen szép napod,
Ági

 

Ha tetszett ez az írás és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr616384590
süti beállítások módosítása