Hogyan tároljam a cipőimet?

2020. november 16. 15:13 - agnesdualko

fokep_1.jpg

 

Nem kétséges, hogy a tárolás témaköre szinte kifogyhatatlan és ezzel kapcsolatban teszitek fel a legtöbb kérdést is. Már többször említettem, hogy alapvetően azt gondolom, hogy nem a tárolófelületeinket kell megnövelni, hanem a tárgyaink mennyiségét volna jó csökkenteni.
Viszont az okosan kitalált tárolórendszerek kétségkívül fontosak otthonunkban, így most is ehhez kapcsolódóan hoztam pár ötletet. Egész pontosan a lábbelik tárolásáról írtam – feltételezve, hogy Te is az előszobádban/előtérben alakítottál ki ennek helyet.

Tavasszal már olvashattál tőlem egy cikket az előszobáról, ahol összeszedtem mire érdemes figyelni e helyiség kialakításánál. Egyáltalán nem mindegy, hova érkezel meg, és mi az, amit utoljára látsz az otthonodból, mikor útnak indulsz. Nem mellesleg a hozzád érkező vendégeket is itt éri az első benyomás a lakásodról – és ezáltal rólad is.
Ha már rögtön a lakásba való belépéskor egy halom cipőn kell átesni, az azt hiszem, nem a pozitív vélemény kialakulását fogja segíteni, arról nem is beszélve, hogy balesetveszélyes.
Ugyanakkor, ha csak bedobálod egy szekrénybe őket, hogy ne legyenek útban, de nem alakítasz ki semmiféle rendszert, előfordulhat, hogy nem találod azt a pár lábbelit, amire éppen szükséged lenne.

A lakberendezési tervezés/tanácsadás során egy sor kérdésen megyünk végig az előszoba és a cipők tárolásának tervezésekor, melyeket neked is érdemes lehet átgondolnod.
Ezek a teljesség igény nélkül az alábbiak:

  • Mennyi cipőtök van? Mennyit használtok ezekből rendszeresen szezonálisan? Ez családtagonként eltérő lehet, elég, ha megnézzük a hölgyek és az urak közötti különbséget nagy általánosságban.
    2-3 pár cipővel mindenképp kalkulálnod kell.
  • Hova teszitek az adott időszakban nem használt cipőket? A gardróbszekrénybe? Vagy marad hely egy nagyobb tárolónak az előszobában? Milyen legyen ez a tároló?
  • Honnan léptek be a lakásba? (Ha fedett teraszról, folyosóról, valószínűleg kevesebb szennyeződést visztek be.) Hova kerüljenek a cipők csapadékos időjárás esetén?
    Egy erre kijelölt cipőtálca hasznos lehet, mellette tarthattok a tisztításra alkalmas eszközöket.
  • Milyen cipőtárolót találtok praktikusnak? Erre onnan jöhettek rá, hogy használjátok-e rendszeresen az erre kijelölt tárolót, vagy többnyire inkább elől maradnak a lábbelik. Én azt gondolom, hogy a jó megoldás valahol félúton van: zárt tároló is legyen, de legyen kijelölt nyitott hely is erre a célra.
  • Hol fogod felvenni a cipődet? Le szoktál ülni hozzá? Ha igen milyen ülőalkalmatosság fér el a helyiségben? Cipőkanalat használsz? Annak hol legyen a helye?

Tudom, hogy ez most így első olvasatra soknak tűnik, de hidd el, az alapos tervezéssel mindig megkönnyíted a jövőbeni életed.

Elhoztam a kedvenc ötleteimet is, melyek közül bármelyiket Te is megvalósíthatod.

  • A sírégiók síbakancs tárolóira emlékeztet az alábbi megoldás. Én csak hasonlóan félreeső elosztás esetén alkalmaznám, mint a képen (pl. ajtó mögött), mert egyébként a ruhánkat könnyen összekoszolnánk. Ebben a cikkben találsz még hasonlóan ötletes megoldásokat.

1_11.jpg

  • Nem kell, hogy a cipőtárolón látszon a funkciója. Ez a komód például első látásra inkább rejthetne iratokat, mintsem cipőket. Ez a cikk szintén rengeteg jó tippet hoz a tároláshoz.

2_9.jpg

  • Ez a pad kapott egy belső rendszerezőt, amivel máris könnyebben átlátható, mit is pakoltunk bele. Ezt a gyűjtést is érdemes megnézni.

3_8.jpg

  • A kihúzható elemek rendkívül megkönnyítik az életedet. Így vélekednek a Homedit szerkesztői is, ebben az írásukban megnézheted a többi ilyen ötletet is.

4_8.jpg

  • A végére hagytam a kedvenc ötletem erről az oldalról. Amellett, hogy ez a típusú szekrény elem nagymennyiségű cipőt elnyel, egészen elegáns megoldás is.

    5_3.jpg

    Remélem találtál számodra is hasznosítható ötletet ebben a bejegyzésben. Ha úgy érzed további segítségre lenne szükséged, írd meg nyugodtan, az agnesdualko@gmail.com e-mail címen várom az üzeneted!

    Szép napot Neked,
    Ági




    Képek: a linkeken található bejegyzésekből, a főkép pedig innen 

    Ha tetszett az írásom és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr6116287488
süti beállítások módosítása