5 dolog, amit érdemes egy hotelszoba berendezéséből ellesni

2020. június 01. 15:31 - agnesdualko

la_reserve_eden_au_lac_zurich.JPG                      La Réserve Eden Au Lac - Zürich

Mai írásom egy kicsit más lesz, mint a többi. A témát az ihlette, hogy éppen egy vidéki üdülővárosban töltöm két hetes elvonulásom. Ez idő alatt egy kis hotel apartman szobája az otthonom és ennek kapcsán elgondolkodtam pár kérdésen - naná, hogy lakberendezés témában.

Mi tesz egy hotelszobát otthonossá, mi az a plusz, ami miatt a vendégek otthon érzik magukat és fordítva - mi az, vagy mik azok a dolgok, amiket érdemes ellesnünk és a saját lakásunkban is megvalósítanunk?

Ebben a bejegyzésben ezeket a kérdéseket fogom körbejárni.

1. Kényelmes, tartós bútorok

Az első dolog, amit érdemes ellesnünk egy szállodai szobából, véleményem szerint az, hogy milyen bútorok lettek kiválasztva. A magas igénybevétel miatt kiemelten fontos a minőség, hiszen az adott bútor csak így tudja hosszútávon is megőrizni az állapotát.

Elsőre ellentmondásnak tűnik, hogy miként tudsz pénzt és időt spórolni magadnak, ha egy magasabb árú terméket választasz. Gondolj bele, melyik éri meg jobban: egyszer kifizetni egy minőségi bútort, vagy kétszer egy olyat, ami kb. 40 %-kal olcsóbb? Ha utánaszámolsz, nemcsak több pénzt költesz el így, de a kétszeri utánajárással dupla időt is eltöltesz.

atlantis_the_palm_dubai.jpg                      Atlantis The Palm - Dubai

Egy hotelszoba berendezésekor különös tekintettel kell lenni az ágy matracára, hiszen ennek a sokadik vendég után is ugyanolyan állapotúnak kell maradnia, mintha új lenne.
Ugyanez igaz a kanapékra, fotelekre is – elég illúzióromboló, ha egy olyan szobát kapsz, ahol ezek a bútorok már „ki vannak ülve” és látszik, hogy agyon lettek használva.

2. Minőségi anyagok, textilek

A következő dolog, amit az otthonban is hasznos lehet alkalmazni, az, hogy ügyelsz a lakástextilek minőségére. Ha megfigyeled, a szállodákban olyan anyagokat használnak, melyek erősek, sűrű szövésűek, ezáltal hosszú az élettartamuk, ugyanakkor könnyen tisztíthatók, moshatók is, megkönnyítve a housekeeping dolgát. Könnyítsd meg a saját dolgod is és válassz hasonló anyagokat.

Ugyanez igaz a burkolatokra is: magas minőség, kopásállóság, mosható tapéták és falfestékek használata.

maison_albar_hotels_le_vendome_parizs.jpg                       Maison Albar Hotels Le Vendome - Párizs

3. Világítás

Egy jobb hotelben biztosan ügyeltek arra a szobák kialakításakor, hogy a világítás tekintetében minél többféle opció elérhető legyen. A fürdőszoba világítása jó eséllyel mozgásérzékelővel és szellőzővel összehangolt, a szoba lámpáinak fényereje könnyedén szabályozható a dimmelhető kapcsolók segítségével. Megfelelő arányban megtalálhatók a hangulatvilágítások és az irányított fényű lámpatestek. Előre tervezéssel mindez otthonodban is megvalósítható.

mitsui_garden_hotel_roppongi_tokyo_premier.jpg                       Mitsui Garden Hotel Roppongi Tokyo Premier - Tokió

4. Okos tárolás

A szállodai szobák berendezésében általában egyedileg legyártatott bútorokat találunk. Ezeket úgy alakítják ki, hogy tökéletesen az adott térbe illőek legyenek, de egy-egy hosszabb tartózkodás esetén is elegendő tárolóhelyet biztosítsanak. Sok hotelszobában találkozhatunk különleges vasalatokkal és olyan szekrénymegoldásokkal, melyeket akár otthonunkban is használhatnánk.

kimpton_da_an_hotel_taipei.jpg                       Kimpton Da An Hotel - Taipei

5. Valami különleges, valami extra

Sok vendég szállásfoglaláskor azt is figyelembe veszi, hogy a hely, ahol megszáll, berendezésében nyújtson valami különlegeset. Olyan dolgokra gondolok itt most elsősorban, amit az ember saját otthonába nem tervezne be, mert hosszútávon talán túlságosan extra lenne és a hétköznapokban soknak éreznénk. Lehet ez egy vagány falburkolat, mennyezeti megoldás, vagy akár egy szoba közepén álló kád. Ha érzel vonzódást az ilyen megoldásokhoz, kérd belsőépítész vagy lakberendező segítségét. Ő fogja tudni, hogy nálad ez hogyan lesz megvalósítható úgy, hogy ne bánd meg néhány hónap után.

majeka_house_stellenbosch.jpg                      Majeka House - Stellenbosch

Remélem, érdekesnek találtad ezt a bejegyzést. Ha tetszett az írásom és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!

Szép napot,
Ági

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr5315733624
süti beállítások módosítása