Ti kérdeztétek 8.0 – Hogyan rejtsem el a radiátort?

2020. május 07. 17:00 - agnesdualko

main_2.jpg

Egy helyiség berendezése során gyakran szembesülünk a radiátor okozta akadályokkal. Egyrészt esztétikai szempontból nehéz számolnunk vele, másrészt sokszor olyan helyen van, hogy a szoba berendezését is megnehezíti.

Ha semmiképpen nem akarjuk a radiátort eltakarni, szerencsére már választhatunk rengeteg féle olyan termék közül, melyeknél nemcsak a funkcióra, de a design-ra is odafigyeltek. Természetesen ezeknek az ára is egy magasabb kategóriába esik, viszont csak egyszer kell megvásárolni és utána kellemes érzés lesz a látványa.

A másik gond, ha olyan helyre került, ahol útban van és a bútorok elhelyezése komoly fejtörést okoz ezáltal. Mostanában sajnos többször szembesültem vele, hogy az újépítésű lakóparkok lakásaiban is a lehető legbosszantóbb helyre helyezték el a fűtőtestet a kivitelezők.

Az alábbiakban igyekeztem olyan fotókat összeszedni, melyek ötleteket adhatnak, ha Te is hasonló kérdéssel szembesültél.

Fontos megjegyeznem, ha a radiátor teljes eltakarása mellett döntesz, az mindenképpen rontani fogja a hőérzetet, a helyiség felfűtése lassabb lesz. Azt is figyelembe kell venni, hogy az adott alapanyag miként reagál a hőre – ez befolyásolni fogja az élettartamát.

Egy radiátor köré épített polcrendszer vagy szekrény funkcióval ruházza fel a fűtőtest melletti holt teret. Érdemes tehát ezt a lehetőséget kihasználni, kreatívan állni a kérdéshez és egy asztalossal legyártatni az odaillő elemeket.

Az alábbi képen a fűtőtest a rácsos részben van elrejtve. Ezzel a kialakítással rengeteg tárolóhelyet nyert a tulajdonos.

1_9.jpg 

Sokszor előfordul, hogy egy keskeny falszakaszon található a radiátor, ahova emiatt alapvetően már nem tennénk semmit. Az alábbihoz hasonló megoldással viszont szintén rakodófelületet hozhatunk létre.

2_7.jpg

 

Alacsony parapetmagasságú ablakoknál, ha a radiátor fölé a lenti fotókhoz hasonló elemeket készítettünk, ülőfelületet képezhetünk. (Oszd meg ezt a bejegyzést - miután végig olvastad -, ha Te is szeretsz az ablaknál  kellemes melegben ücsörögni, miközben kint esik a hó… )

4_7.jpg

3_7.jpg

5_2.jpg

 

Tipikus probléma a fürdőszobában, WC-ben is a radiátorkérdés. Ha nem törölközőszárítós fűtőtested van, ezek a képek adhatnak ötletet.

6_1.jpg

7_1.jpg

 

További ötletek a radiátor elrejtéséhez:




Ha tetszett az írásom és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!

Szép napot,
Ági

 

Képek: Pinterest

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr915659382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása