Zero waste szatyor saját kezűleg

2020. február 02. 16:56 - agnesdualko

img_20200202_154640.jpg

Ebben a blogposztban egy hihetetlenül egyszerű ötletről olvashattok, aminek megvalósítását én magam se gondoltam túl. Most megosztom Veletek is, hátha inspirál Titeket egy kis kreatívkodásra.
Egy ideje aktívabban foglalkoztat, hogy miként tudom az általam termelt hulladékot a minimumra csökkenteni. Nem mondom, hogy könnyű, viszont úgy gondolom, hogy ez egy hosszabb folyamat és nem tudjuk egyik napról a másikra megváltoztatni a berögzült szokásainkat.
Szerencsére már temérdek weboldal, blog stb. foglalkozik a témával és itt Budapesten egyre több csomagolásmentes üzlet is nyílik.
Nem kívánok most hosszabban belemenni a kérdésbe, hogy hogyan kellene teljesen hulladékmentesen vezetni egy háztartást – egyrészt még nekem sem megy, másrészt már rengetegen írtak a témáról előttem. Viszont hoztam egy apró ötletet, hogy hogyan tehettek szert igazán egyedi kézzel készült tartós textilszatyrokra, amit nemcsak használni lesz öröm a műanyagok helyett, de az elkészítésük is jó program lehet. Lássuk:


1. A szatyor elkészítése

Először is, jó, ha tudsz varrni, vagy ha ez nem megy, akkor gondold át, kit ismersz, aki tud varrni. :)
Az én szatyraimat Anyukám készítette otthon található maradék anyagokból. Ez fontos, hiszen köztudott, hogy ha valahol vászonszatyrot vásárolsz, sajnos nagyon valószínű, hogy annak előállítása nagyobb ökológiai lábnyomot hagyott, mintha továbbra is műanyagot használnál. Szóval elő a nem használt pólókkal, viseltes ágyneműhuzatokkal, lepedőkkel és varrjatok, vagy varrassatok. Online felületeken szuper szabásmintákat lehet találni a különböző méretű táskákhoz.

2. Elő a filctollakkal is

Ha most nagyobb trükkre számítottál, el kell, hogy keserítselek. Ebben az ötletben pont az a nagyszerű, hogy otthon található alapanyagokból és kellékekből gyorsan megvalósítható. A feliratokat egyszerű alkoholos filctollal írtam a szatyrokra. A felirat – vagy minta – bármi lehet, olyat válassz, ami feldobja a hétköznapjaid és egy rohanós bevásárlás során is megmosolyogtat. Nekem most a motivációs idézetekre esett a választásom, de ha lenne gyerekem, biztos, hogy a kezükbe adnék pár színes filcet, hogy szabadon garázdálkodhassanak.

3. Ne felejtsd el magaddal vinni!

Ez a tanács most magamnak is szól, mert lehet bármennyi és bármilyen szép vászontáskám, ha pont akkor nincsenek nálam, amikor hazafelé beugranék a boltba. Szóval most ezekből az újonnan elkészült szatyrokból teszek mindegyik táskámba, hogy esélyem se legyen ebbe a hibába esni.


Ha ötletet adtam, oszd meg ezt a blogbejegyzést, hátha másnak is hasznára lesz! Ha pedig Te is készítettél egyedi bevásárlótáskát, örömmel veszem, ha megosztod velem.

Puszi,
Ági

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr5015451316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása