Inspirációk a szomszédból

2019. március 24. 21:11 - agnesdualko

A bécsi Wohnen & Interieur kiállításon jártunk

 

1_3.jpg

Ahogy megérkezett a tavasz, sorra kerülnek megrendezésre a lakberendezési, szakmai kiállítások. Szerencsére nemcsak itthon, hanem a szomszédos országokban is akad választék. Így az olyan utazás-mániásoknak, mint én, jó indok ez egy kis inspirációgyűjtéssel, szakmai terepszemlével egybekötött kiruccanásra. A bécsi vásárközpont tömegközlekedéssel is egyszerűen és gyorsan megközelíthető, így egy egy napos kalandba belefért a kiállítás és egy mini városnézés is. 

Wohnen & Interieur szakkiállítás évek óta a lakberendezés, a belsőépítészet, a design, a szórakoztató elektronika, illetve a kertépítéshez kapcsolódó kiegészítőket gyártó és forgalmazó cégek, szakemberek találkozóhelye. Ausztria legnagyobb és leglátványosabb ilyen jellegű rendezvénye. Kulturált környezet, barátságos lépték, ár-érték-távolság összefüggésében pedig talán a legkedvezőbb olyan kiállítás, ahol európai márkákkal találkozhatunk élőben. A belépő online megvásárolva mindösszesen 8 Euro volt, ami bőven megérte.

img_20190316_125315.jpg

A 2019-es évben 750 külföldi és hazai (osztrák) kiállító volt jelen, 55.000 m2-en, bemutatva a legújabb trendeket, termékeket, kreatív megoldásokat. A március 9-től 17-ig tartó rendezvényre idén 69 240 látogató volt kíváncsi.

Négy kiállító pavilont jártunk be. Mi a D csarnokkal kezdtük, ami a Premium Design nevet kapta és itt voltak megtalálhatóak azok a cégek, melyek bútoraikkal a legfrissebb nemzetközi trendeket képviselik.
A C pavilon főként a kert köré épült. Kerti bútorok, medencék, szaunák és egyéb kellékek voltak megtekinthetőek és megrendelhetőek.
A B épületben leginkább az osztrák asztalosok és bútorgyártók, illetve különböző szakmai szövetségek kaptak helyet. Gyönyörű fabútorokat láttunk, igényes standokon bemutatva.
Az A csarnokot pedig teljes egészében a konyha témakörének szentelték. Itt a különféle cégek standjai mellett helyet kapott egy színpad is, ahol egész nap főzőbemutatók váltották egymást. Érdekes volt fejben összehasonlítani a két héttel korábban Budapesten megrendezésre kerülő Konyhakiállítással.

terkep.JPG

 

Összességében egy nagyon jól felépített, nívós kiállítást láthattunk. Ami nagyon tetszett, hogy az elrendezés szellős és tágas volt, így a szombat délutáni tömeg is csak a szűk közlekedőfolyosókon volt zavaró, a standok között egyáltalán nem. Szintén szimpatikus volt, hogy a kiállítók szinte mindenhol megkérdezték, hogy miben segíthetnek, mi érdekel minket és amikor távoztunk, hogy tetszett-e (így hasznát vettem a német nyelvtudásomnak). Láthatóan nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az érdeklődőknek szakszerű segítséget nyújtsanak, akár tervezés szinten is. Rengeteg standnál láttunk alaprajz felett ülve konzultáló társaságokat. 

Végezetül hoztam pár képet, hogy nektek is el tudjam hozni picit ennek a szuper rendezvénynek a hangulatát. Egy ilyen kirándulást jövőre is megér a Wohnen & Interieur!

És Ti, milyen lakberendezési kiállításon jártatok legutóbb? Tetszett? Ha igen, ha nem, megírjátok nekem?

Puszi,
Ági

 

Fotók: saját,
           térkép: https://www.wohnen-interieur.at/de-at.html

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr5914713839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása