Ti kérdeztétek 3.0 – Hogyan legyen rendezett a fürdőszobám?

2020. április 21. 13:39 - agnesdualko

furdo.jpg

 

A tárolás témakörénél maradva, ebben a bejegyzésben a fürdőszobához hoztam Neked hasznos rendszerezési tippeket.
Érdekes volt, hogy a kérdőívben olyan kérdéseket vetett fel az egyik kitöltő, ami az én lakásomban is lehetne sokkal jobb, így el is gondolkodtam rendesen.

 A szennyestartó elhelyezése

Az egyik kérdés a szennyestartóra vonatkozott: milyen lehetőségeink vannak kis lakás esetén?
Nagyon szerencsések azok, akiknek külön háztartási helyiség áll a rendelkezésére, ahol helyet tud kapni minden mosással-szárítással-vasalással kapcsolatos eszköz.
A legtöbbünknek azonban be kell érnie azzal, hogy a mosógép a fürdőszobában van és a szennyestartónak, illetve a szárítónak valahol helyet kell találni.

Ahogy a konyhánál már volt szó róla, nagyon meg fogja könnyíteni a helyzeted, ha a helyiségben elhelyezett bútorokat egyedileg egy asztalossal gyártatod le, kifejezetten a helyiségre szabva. Ebben az esetben van lehetőséged olyan szekrényt készíttetni, ahol a szennyestartó a szekrényben elfér. Érdemes egy billenő vagy kihúzható verziót betervezni, mert ezek átláthatóbbak, mintha csak egy kosarat elhelyeznénk a szekrény belsejében.

szennyes1.jpg

szennyes2.jpg

szennyes3.jpg

Ha ez nem megoldható, válassz olyan tárolót a szennyesnek, ami egyben dekorációs elemként is funkcionál. Szuper kosarakat lehet már találni, némelyik egyszerűen annyira menő, hogy bűn is lenne elrejteni.

kosar3.jpg

kosar1.jpg

kosar2.jpg

 

Ruhaszárítás a lakásban

Ha kicsi a lakás (de ha nem, akkor is), igen bosszantó tud lenni, amikor mosás után kerülgetni kell a szobában vagy nappaliban kinyitott szárítót. Bár egyre több háztartásban van már szárítógép, aki próbálja a ruhái minőségét megőrizni és figyel a hatékony energiafelhasználásra, az igyekszik mellőzni ennek használatát.
Ha nincs szárítógéped vagy nem használnád mindig, de nem is szeretnéd állandóan a szárítót kerülgetni, ajánlom, hogy szerezz be egy falra, vagy mennyezetre szerelhető szárítót (fregolit). Teregetéskor egyszerűen leereszthető, és a ruhák a fejünk felett lógva tudnak megszáradni.
Bevallom őszintén, ez nekem is a listámon van, lassan 7 éve...

szarito1.jpg

szarito2.jpg

 

Rendszerezés a fürdőszobában

Ugyanúgy, mint a konyhában, a fürdőszobában is megkönnyíti a tárolást, ha a szekrényben különféle rendszerezőket, dobozokat és forgó tálcákat alkalmazunk. Igyekezz mindennek megtalálni a helyét, az egyes dobozokat akár feliratokkal ellátni.

szekreny1.jpg

szekreny2.jpg

szekreny3.jpg

Hölgyeim, akik hajlamosak a kozmetikai termékek felhalmozására, ti akár készíthettek külön tárolókat a hajra, arcra stb. való termékeknek.

Illúzióromboló, amikor a különféle tubusok, flakonok ellepik a kád peremét. Próbáld meg a flakonok nagy részét a szekrényben tárolni, vagy ha ez nem megy/kényelmetlen, áttöltheted a szappant, tusfürdőt, sampont stílusában is passzoló adagolókba.
Máris mennyivel kellemesebb a látvány, nem igaz?

adagolo.jpg

makeup.jpg

 

Nem túl igényes, amikor a 12-es kiszerelésű megbontott WC papíros zacskó ott hever valamelyik sarokban. Szerencsére megoldható, hogy rendezettebb legyen az összkép a fürdőszobádban. Kinevezhetsz nekik egy külön polcot vagy választhatsz valamilyen kreatív tárolási megoldást, mint például a képeken látható ötletek.

wc_papir2.jpg

wc_papir3.jpg

wc_papir.jpg

wc.jpg

Összesítve a leírtakat, a fürdőszobában is nagyon fontos, hogy ne tárolj feleslegesen holmikat. Amikor a rendszerezéssel készen vagy, ügyelj arra is, hogy a szem előtt lévő dolgok dekorációs elemként is szolgáljanak. Ha ezt sikerül megvalósítani, sokkal jobban fogod érezni magad a fürdőszobádban. Az itt eltöltött idő jó érzéssel fog eltölteni, akár egy sietős reggeli készülődésről, akár egy nap végi fürdőzésről legyen szó.

 

Ha tetszett az írásom és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról vagy kreatív alkotásomról, akkor kövess a Facebook oldalamon!

Hatékony rendszerezést kívánok,
Ági

 

Képek forrása: Pinterest

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr2615627940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása