Szellőrózsa krepp papírból

2019. április 20. 15:45 - agnesdualko

Papírvirág lépésről lépésre, képekkel

 img_20190420_105452.jpg

 

Ebben a bejegyzésben szeretném Nektek lépésről lépésre megmutatni, hogyan is készítettük a papírvirágokat a tavaszi kopogtatóhoz a múltheti workshopomon. Így aki nem tudott eljönni, az is elkészítheti otthon.

Hozzávalók (minden beszerezhető barkács- vagy hobby boltban): 
- krepp papír, kétféle vastagságú (vékonyabb a szirmokhoz, vastagabb 180 gr-os a levelekhez és a bibéhez)
- hungarocell golyók, vagy gyöngyök a virág közepére
- zöld virágkötő ragasztószalag
- drót (vezeték drótot használtunk)
- szilikonos hobby ragasztó
- olló
+1: türelem, teljesen ragasztós lesz minden ujjad, de ezt a szilikonos készítményt egyszerűen le lehet dörzsölni.

Elkészítés:

A virághoz először a bibét készítjük el. A hungarocell golyót, vagy gyöngyöt rögzítsd egy 10-12 cm hosszú darab dróton. Vágj le egy 2 x 8 cm-es darab vastagabb krepp papírt (a papír száliránya keresztben legyen), majd vagdosd be keresztbe, körülbelül a feléig.

bibe1.jpg

bibe2.jpg

Húzz egy vékony ragasztócsíkot a papír alsó felére, majd kezdd el óvatosan feltekerni a hungarocell golyó köré. Elég a végén összenyomni, a ragasztó egész hamar meg fog kötni.

bibe3.jpg

Ha megszáradt, picit igazgasd el, nyitogasd szét a papír szálait, hogy minél élethűbb legyen.

bibe5.jpg

bibe4.jpg

A szirmokhoz a vékonyabb krepp papírra lesz szükséged és érdemes sablont is készíteni hozzá kartonpapírból.
A workshopon kétféle méretű virágot készítettünk, a kisebbhez egy 3 x 8 cm-es, a nagyobbhoz egy 4 x 10 cm-es kis kartonpapír téglalap volt a sablon.
A krepp papírból vágj egy 5 x 45 cm-es csíkot, ha a kisebb, vagy egy 6 x 72 cm-es csíkot, ha a nagyobb virágot szeretnéd elkészíteni.

virag1.jpg

Ha megvan a sablon és a csík is, kezdd el feltekerni a krepp papírt. Nem kell túl szorosan, mert a következő lépés az, hogy óvatosan lehúzzunk a feltekert csíkot a sablonról.

virag2.jpg

 Ezután vágd be a mindkét oldalon a hajtásnál úgy, hogy egy kb. másfél centiméter szélességet hagyj meg.

virag3.jpg

Formázd a bevágott részt úgy, hogy a sarkait ollóval lekerekíted.

virag4.jpg

Most már szétnyithatod a krepp papírt. Következő lépésként a hüvelyujjaiddal óvatosan nyomkodd be a szirmok közepét, hogy természetesnek hassanak.

 virag5.jpg

Húzz egy kevés ragasztót a szirmok aljára, majd kezdd el a bibe köré feltekerni. Minden egyes sziromnál ügyelj arra, hogyan helyezkedik el a többihez képest. Úgy tudod őket igazítani, hogy a papírt a szirmok aljánál óvatosan meggyűröd.

virag6.jpg

virag7.jpg


virag8.jpg

 A levélhez egy négyzet alakú darabkára lesz szükséged a zöld krepp papírból, lehetőleg a vastagabb fajtából. Mi 5 x 5 cm-es darabbal dolgoztunk, de természetesen készíthetsz kisebbet vagy nagyobbat is. 
Vágd ketté átlósan a papírt, majd húzz egy csík ragasztót az egyik belső élére. A szálirány itt is fontos, úgy helyezd el mindkét felét, hogy egy V betűt formázzanak. Helyezd a drótot a ragasztóra, majd erre a papír másik felét.

level1.jpg

Ha megszáradt, kerekítsd le ollóval a sarkokat, formázd levél formájúra.

level2.jpg

Ezután a körmöddel óvatosan képezz recéket a levélbe, de akár be is vagdoshatod.

level3.jpg

 Ha Te is kopogtatót szeretnél készíteni, így már fel tudod tekergetni a virágokat és a leveleket a karikára, nem fognak kilátszani a drótok.

58442415_2254459888205730_4977497003027070976_n.jpg

Viszont, ha szeretnéd külön dekorációként felhasználni, érdemes az erre kitalált ragasztószalaggal a drótot bevonni. Ez a szalag könnyen téphető, puha, így jól formázható, mégis tartós.

szalag.jpg

Nálam is elkészült egy vázányi virág a nagy kísérletezések miatt, mindegyik virág szárára ezzel a szalaggal erősítettem rá a leveleket.

img_20190420_105402.jpg

 

Remélem, nem találjátok túl nehéznek a papírvirág elkészítését és minél többen belefogtok majd. Ha Te is elkészítetted, ne felejtsd el megosztani velem, hogyan sikerült!

Puszi,
Ági

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://agnesdualko.blog.hu/api/trackback/id/tr7714776782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

akati1984 2019.04.22. 08:47:20

Na, ennek mi ertelme van?!
Latszik, hogy van kezugyessege, de a vegeredmeny izlestelen es az elo viragot nem tudja potolni.
Unatkozo Anyuk inkabb olvassatok!

agnesdualko 2019.04.22. 17:11:07

@akati1984: Köszönöm a hozzászólást, szerencsére az emberek nem egyformák. :)
süti beállítások módosítása